CEREC – Kronen – Waterlandse Tandartsen – Broek in Waterland

CEREC – Kronen

CEREC is een methode waarbij wij met behulp van computertechniek (CAD/CAM) in onze eigen praktijk restauraties kunnen vervaardigen, zoals kronen, bruggen, vullingen (inlays en onlays) en facings.

Het CEREC-systeem bestaat uit een camera, een scanner, 3D-software, een computergestuurd slijpapparaat en een tandheelkundige oven. In veel gevallen kunnen wij hiermee binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie maken.

 

Hoe gaan wij te werk?
1. In de stoel maken wij met de CEREC-scanner een nauwkeurig 3D-model met natuurlijke kleuren van jouw gebit/het betreffende element. Dit is de eerste afspraak.
2. Met behulp van de software ontwerpen wij de op maat gemaakte restauratie (vaak een kroon). Dit kost de tandarts relatief weinig tijd en hier hoeft de patiënt niet bij te zijn.
3. De tandarts stuurt het online ontwerp naar de speciale CEREC-freesmachine bij ons in de praktijk. Deze machine slijpt/freest van een blokje keramiek heel nauwkeurig gladde oppervlakken en randen en ultrafijne structuren.
4. Het resultaat wordt direct hierna binnen een korte baktijd in de oven gesinterd (verhitten en modelleren) en geglazuurd.
5. Na minimaal een uur kan de restauratie worden geplaatst. Dit is de tweede afspraak voor de patiënt.

Tussen de eerste afspraak en de tweede afspraak om de restauratie te plaatsen zit minimaal een uur. De patiënt is van harte welkom om in de praktijk met een kopje koffie te wachten. In sommige gevallen heeft de tandarts meer tijd nodig en kun je de volgende dag/de week erop terugkomen. In de tussentijd zorgen wij altijd voor een noodoplossing.


Wat kost een CEREC-behandeling?

De kosten voor een restauratie met CEREC zijn afhankelijk van het aantal elementen dat gerestaureerd/vervaardigd moet worden. De tandarts zal nooit de behandeling zonder toestemming van de patiënt starten, zij stuurt vooraf altijd een begroting die de patiënt al dan niet goedkeurt.


Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Wij zijn elke dag telefonisch bereikbaar van 08.00-11.30 uur en 12.30-15.00 uur op het telefoonnummer 020-4033460.