SPTL Gebitsbeschermers – Waterlandse Tandartsen – Broek in Waterland

SPTL Gebitsbeschermers


 

Is boksen, hockey of rugby jouw sport? Bij deze – en veel andere contactsporten – wordt je aangeraden of zelfs verplicht een gebitsbeschermer te dragen. Wij als tandartsen kunnen dat natuurlijk alleen maar toejuichen, want met een gebitsbeschermer of mondbeschermer beperk je het risico op verwondingen aan je gebit en mond.

Bij de Waterlandse Tandartsen maken wij SPTL-gebitsbeschermers. Deze maken wij voor je op maat, waardoor ze de meeste bescherming én het meeste comfort bieden.


Hoe maken wij de beschermer?
Geef bij jouw tandarts aan dat je een gebitsbeschermer nodig hebt. Zij adviseert jou over welk soort beschermer het beste bij jouw sport, gebit en leeftijd past. Je kunt zelf kiezen wat voor kleur(en) en een eventuele opdruk jouw bitje krijgt. Hieronder geven wij je een aantal voorbeelden, maar er is veel meer mogelijk!

Om de gebitsbeschermer perfect te laten passen, maken wij een afdruk van je gebit. Hierbij houden we rekening met beugels en spalken en het wisselen van tanden. We doen dit door ruimte uit te sparen. De afdruk sturen wij op naar SPTL, deze gieten zij uit in gips en op dit gipsmodel maken zij het sportbitje. Binnen enkele weken kun je de gebitsbeschermer bij ons in de praktijk ophalen.


Kosten bitje
Voor de gebitsbeschermers rekenen wij afdrukkosten en techniekkosten. Afhankelijk van jouw verzekering worden deze kosten wel/niet/gedeeltelijk vergoed.


Onderhoud gebitsbeschermer
Om je bitje zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat je het bitje goed schoonhoudt. Spoel de beschermer na het sporten altijd af onder de kraan en poets het bitje één keer per week met tandpasta. Gebruik nooit heet water! Het doosje kun je regelmatig afspoelen met lauw water – zorg dat je het daarna goed droogmaakt. Zo houd je alles schoon en fris en kan je bitje een jaar of langer meegaan!