Professioneel Bleken – Waterlandse Tandartsen – Broek in Waterland

Professioneel Bleken

Vind je dat jouw gebit toe is aan een frisse witte tint? Bij de Waterlandse Tandartsen maken wij
gebruik van de veilige en effectieve bleekmethode van Philips Zoom!, waarmee je op twee manieren je tanden kunt (laten) bleken: thuis of in onze praktijk. Wat voor jou de meest geschikte methode is kun je tijdens een controleafspraak met jouw tandarts bespreken. Om te kunnen bleken beoordeelt zij meteen of je tandvlees in orde is en of je geen gaatjes hebt.

 

Wij leggen je graag uit hoe het bleken in z’n werk gaat:

 

1. Thuisbleken
Bij thuisbleken maak je gebruik van bleekgel die je in voor jou op maat gemaakte bleekbitjes doet. Je kunt kiezen of je overdag (Philips Zoom DayWhite 6%) of ’s nachts (Philips Zoom NiteWhite 16%) wilt bleken. Bleek je overdag? Dan draag je de bitjes ’s ochtends en ’s avonds een halfuur. Kies je voor ’s nachts, dan draag je ze de hele nacht (minimaal 4-6 uur). Verschillend per gebit zie je na enkele dagen tot weken resultaat.
Voordelen:

– Je kunt stoppen wanneer je wilt
– Je kunt gericht bleken; het bleken van slechts enkele tanden is mogelijk.
– Bleekbitjes kunnen jaren meegaan.
– Thuisbleken is op den duur goedkoper (bij een herhaalbehandeling hoef je alleen gel aan te schaffen).

 

2. Bleken in de praktijk
Tijdens een behandeling van ongeveer twee uur bleken wij je tanden van buitenaf door bleekgel op de tanden aan te brengen. Om het proces te versnellen maken wij gebruik van een LED-lichttechnologie. Je ziet meteen resultaat. Mocht je hierna nóg meer resultaat willen behalen, dan kun je de behandeling thuis voortzetten met Zoom DayWhite/NiteWhite, met behulp van op maat gemaakte bleekbitjes.

 

Inhoud bleek
De bleekgels die bij beide behandelingen worden gebruikt bestaan uit waterstofperoxide (6%) of carbamideperoxide (10% of 16%) en voldoen aan de nieuwe EU-regels voor bleekproducten. Ook bevatten de gels de stoffen ACP (amorf calciumfosfaat) en kaliumnitraat. Deze verminderen de gevoeligheid van de tanden en zorgen er tegelijkertijd voor dat de stevigheid en gladheid van het tandglazuur verbetert. Bleken met Philips Zoom! onder toezicht van jouw tandarts is veilig voor de tanden en het tandvlees.

 

Aanvullende informatie:
– Kronen, bruggen, vullingen en facings bleken niet mee.
– Na het bleken kunnen tanden weer iets verkleuren, waardoor soms een touch-up nodig is.
– Philips Zoom! is een professioneel tandenbleekproduct en niet in de winkel verkrijgbaar.

 

Ben je benieuwd of jouw gebit gezond genoeg is om te bleken of heb je andere vragen? Neem gerust telefonisch contact met ons op om een afspraak in te plannen of om jouw vragen te stellen.
Wij zijn elke werkdag tussen 08.00-11.30 uur en 12.30-15.00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 020-4033460.